Facebook Mihaela Gurau

 

 
DESPRE MINE  

             În primul rand vă mulţumesc pentru că aţi poposit pe acest site şi pentru că aveţi curiozitatea de a mă cunoaşte mai bine.Am conceput această “carte de vizită” pentru sufletul meu, dar mai ales pentru dumneavoastră, pentru că iubesc oamenii, îmi place să-i  văd fericiţi şi “vindecaţi” prin muzică.

 

Nume de scenă  - MIHAELA GURĂU
Data şi locul naşterii – 20.01.1985, mun. Oneşti, jud. Bacău
Zodia- Vărsător
Educaţie şi formare-     Liceul de Muzică “George Apostu” din Bacău, secţia canto popular

  • Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” din Câmpina
  • Facultatea de Drept
  • Facultatea de Muzică – “Pedagogie Muzicală”
  • Master “Artă Muzicală”

Caracterizare în trei cuvinte: echilibru, credinţă, calm.

În continuarea cv-ului meu, am ales să vă prezint un interviu recent, care cred că vă va dezvălui lucrurile esenţiale ce mă caracterizează.

Aş vrea să începeţi prin a ne spune câteva cuvinte despre dumneavoastră.
De fiecare dată când mi se cere să vorbesc despre mine, îmi place să încep cu faptul că am o familie frumoasă, un băieţel minunat, care din clipa în care s-a născut, acum doi ani, pe 24 septembrie, a învăluit viaţa mea şi a soţului meu, în fericire, împlinire şi noroc.Ne motivează în tot ceea ce facem, ne dă aripi şi ne dorim ca atunci când va mai creşte să fie mândru de noi.Profesional vorbind, nu aş vedea viaţa mea, fără cântecul popular, el mă reprezintă, mă ajută să trec peste momentele mai grele, mă împlineşte şi completează tabloul fericit al vieţii mele.

Când aţi început să cântaţi?
Prima oară am cântat în faţa unui public la grădiniţă.Veţi spune că e un clişeu, dar chiar ăsta este adevărul! Primul cântec a fost “Hai bordei”, eu cântam strofele, iar la refren mi-am învăţat colegii de grădiniţă să fie alături de mine, răspunsul lor muzical fiind “Hei, hei, hei!”(râzând).Ce să mai vorbim?! A fost un moment foarte frumos, pe care l-am prezentat la serbare, în faţa unui public foarte exigent…părinţii noştri, care bineînţeles erau copleşiţi de emoţie.

În prezent unde activaţi?
Sunt membră a Ansamblului Artistic “Ciocârlia” al Ministerului Administraţiei şi Internelor, ansamblu cu un istoric valoros, o adevărată “Şcoală de Folclor”.

Aveţi o recomandare foarte bună din partea maestrului Benone Sinulescu.Cum l-aţi întâlnit?
Eram elevă a Şcolii de Agenţi de Poliţie şi participam la Festivalul anual organizat de M.A.I., iar dumnealui era preşedintele juriului la secţiunea folclor.Am fost foarte fericită să primesc 10 pe linie şi locul 1, dar cea mai mare bucurie a venit din faptul că după prestaţia mea artistică, maestrul Sinulescu m-a felicitat personal şi m-a invitat la emisiunea pe care o realiza pe atunci la un post de muzică populară.Dar asta nu a fost tot, a fost aşa cum se spune “omul potrivit, la locul potrivit” atunci când eu m-am angajat în Bucureşti.Mai presus de faptul că este un artist incontestabil, este un om minunat si modest, aşa cum numai marile valori ştiu să fie.

Vă vedem des la emisiunile tv şi în spectacole, dar la evenimente private cântaţi?
Sigur că da!Mă mulţumeşte foarte tare faptul că oamenii, fie ei în calitate de miri, naşi sau socri, îşi doresc să fiu alături de ei, la evenimentele frumoase din viaţa lor.Mă împlineşte lucrul acesta, dar mă şi responsalizează,  mă face să dau tot ce am mai bun pentru a fi alături de ei şi de emoţiile lor şi pentru ca evenimentul să fie la înălţime şi mai ales pe placul invitaţilor.

Apropos de evenimente private, aveţi vreo întâmplare hazlie?
Am fost la o nuntă şi ginerică avea un frate geamăn. Eu nu am ştiut acest lucru, bineînţeles, şi m-am dus să-mi fac programul artistic. La un moment dat mi s-a părut că mi s-a desprins o clamă din păr şi m-am gândit să merg undeva să mă aranjez. Cînd mergeam spre toaletă, după colţ îl văd pe ginerică pupându-se cu o altă fată decât mireasa.Nu am realizat pe moment că de fapt era fratele ginerelui şi vă daţi seama ce-am gândit în momentul acela, că nu se poate chiar aşa, bărbaţii ăştia îşi înşeală nevestele chiar şi în noaptea nunţii.Când m-am întors, la masă mă aştepta soţul meu şi, lângă el, ginerică cel adevărat. Dar eu nu ştiam asta. Ginerele m-a felicitat pentru spectacol, dar eu am vrut să-i bat obrazul şi i-am spus că m-a mai felicitat o dată, ceva mai devreme, când era cu domnişoara …aceea. Bineînţeles că ginerele a început să râdă în hohote şi mi-a spus că fratele lui geamăn era, de fapt, „vinovatul”.

Care este citatul preferat despre muzică?
Martin Luther spunea “nu îmi place omul căruia nu îi place muzica, nu este invenţia noastră, este un dar de la Dumnezeu…ne vindecă de tot ceea ce e rău”, iar Shackespeare spunea că “muzica este hrana dragostei”.

     

 

 
 
MIHAELA GURAU

Copyright 2010-2011 © Mihaela Gurau.ro

Powerd by WRM Design